Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Lazac fűszerkéregben, burgonyaágyon

2011.01.05

Rendkívül egyszerűen elkészíthető, mégis mutatós és finom fogás!

Kép

 

Hozzávalók négy személyre:

4 db lazacfilé (egyenként kb. 15 dekásak)

70-75 dkg krumpli

20 db garnélarák

2 dl tejszín

1 szelet rozskenyér v. egy nagy zsemle

1 tojás??

2 evőkanál méz

1 evőkanál aprított kapor

só, bors

 

A sütőt 190 fokra előmelegítettem.

A krumplit meghámoztam és szeletelőgéppel vékonyra vágtam, kb. 3 mm-es vastagságúra.

Egy tálba tettem, fűszereztem sóval, borssal, ráöntöttem a tejszínt és jól átforgattam, hogy a fűszer és a tejszín egyenletesen bevonja a krumpliszeleteket. Ezután az egészet egy tűzálló tálba terítettem.

A krumplit betettem a sütőbe (nem kell lefedni), hogy kissé elősüljön (kb. fél óra).

Közben a kenyérből morzsát készítettem (aprítógépben). A morzsához kevertem a mézet, a tejszínt és a kaprot, valamint pici sót, és az enyhén besózott halszeletek tetejére tettem, jól rányomkodtam:

Kép

 

 

A sütőből kivettem a majdnem készre sült krumplit, rátettem szépen egymás mellé a lazacszeleteket és 10 percre visszatettem a sütőbe, de ekkor már csak kb. 170 fokra.

Ezután a garnélát is rápakoltam a halszeletekre és újabb 5 perc sütés után el is készült az étel.

Forrás: Ínyenc magazin.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.