Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Lazacfelfújt

2009.12.29

Ezt a felfújtat előre meg lehet sütni, és tálaláskor csak újramelegíteni kell.

Kép

Hozzávalók 6 adaghoz:

4 dkg vaj

2,5 dkg finomliszt

3 dl tej

8,5 dkg krémsajt (pl. Philadelphia)

2 evőkanál aprított kapor

3 nagy tojás

8,5 dkg lazac, kis darabokra vágva

fél citrom reszelt héja

 

valamint a tálaláshoz még tejföl és lazac.

 

A vajat, a lisztet és a tejet egy kis lábosban, kevergetve sűrűre összefőzöm (mint a besamelt). Hozzákeverem a sajtot, a kaprot, sóval és borssal ízesítem, majd félreteszem kicsit hűlni.

 A sütőt előmelegítem 200 fokra. 6 felfújtformát kivajazok, és az aljára mindegyiknek teszek sütőpapírt is.

A masszába keverem a tojássárgáját, a lazacot és a citromhéjat, majd óvatosan a tojások fehérjéből vert kemény habot is, majd az előkészített formákba kanalazom.

Egy tepsibe teszem a formákat, majd a tepsibe annyi hideg vizet öntök, hogy a formáknak kb. feléig érjen.

Az előmelegített sütőben 15 percig sütöm, majd kiveszem, és teljesen kihűtöm. (Délelőtt elkészítettem, és este tálaltam, így addig a formákkal együtt hűtőbe tettem.)

 

Sütőpapírból kivágtam 6 db négyzetet, akkorát, hogy egy-egy felfújt elférjen rajta. A kihűlt felfújtakat óvatosan ezekre a sütőpapír-négyzetekre kiborítottam, sütőlapra tettem (a forma aljáról rátapadt sütőpapírt el kell dobni J ). A tetejükre 1-1 kanál tejfölt kentem.

200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöttem.

Friss lazacdarabokkal tálaltam.

 

A recept szerint kihűtéskor a felfújt összeeshet, de ez nem baj, mert a tálalás előtti sütéskor újra felpuffad. Nekem szinte csak leheletnyit esett össze, és tálaláskor is szépen megtartotta az alakját.

Forrás: GoodFood

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.