Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Papírban sült harcsa savanyúkáposzta-mártással

2013.03.02

Tél végén, tavasz elején kisebb diétát tartunk: kevesebb a szénhidrát és az édesség. Azonban a finom ízekről ilyenkor sem kell lemondani, a mai ebédünk is igazán különlegesen finomra sikerült Az elkészítése is nagyon egyszerű, főleg, hogy a halat tisztítva, konyhakészen kaptam.

 

Hozzávalók:

A halhoz:

2 kicsi harcsa tisztítva, fej nélkül

1 fej hagyma, felkarikázva

néhány gerezd fokhagyma

babérlevél

fél citrom, felkarikázva

só, bors,

kevés fehérbor (vagy víz)

sütőpapír

 

p1190251s.jpg

A sütőpapírból egy nagy darabot letépek. A közepére teszek néhány hagymakarikát, fokhagymát, egy babérlevelet, citromkarikát. Erre fektetem a sóval és borssal jól bedörzsölt halat. A tetejére is szórok némi hagymát, majd egy löttyintésnyi bort öntök rá és a papírba jól becsomagolom. A másik hallal ugyanígy járok el.

A két csomagot tepsire teszem és 180-200 fokon kb. fél óra alatt készre sütöm. (Ha szereted a ropogós, sült halbőrt: a papírcsomagokat óvatosan nyisd ki és pár percre tedd vissza a sütőbe grillfokozaton.)

 

 

A körethez:

1 fej hagyma, kis kockákra aprítva

1 kis szelet szalonna (1-2 dekányi), kockákra vágva

20 dkg savanyúkáposzta, kinyomkodva (leöblíteni nem kell)

1 krumpli, vékony szeletekre vágva*

1 evőkanál szárított borsikafű (más néven csombor; ha van friss még jobb)

5 dl húsleves

2,5 dl száraz fehérbor pl. olaszrizling

3 dl tejszín

fűszerek,amiket fűszertojásba teszek: 1 szegfűbors, 2 borókabogyó, 3 feketebors

 

Egy evőkanálnyi olajon megdinsztelem a hagymát, rádobom a szalonnát, káposztát, csombort és a krumplit. Kicsit átpirítom, majd felöntöm a húslevessel, borral és beleteszem a fűszertojást. Közepes lángon kb. 25 percig főzöm, fedő nélkül, hogy a lé kb. a felére-kétharmadára sűrűsödjön. Hozzáadom a tejszínt, majd további kb. 15 percig főzöm ugyanígy. Ezután egy szűrőn átszűröm az egészet, a káposztát felfogom, a krumpliszeleteket visszateszem a lébe, és még egy kevés káposztát is. Botmixerrel simára pürézem. Ha nem elég sűrű, némi keményítővel lehet sűríteni.

Tálaláskor a mártást tányérra öntöm, erre fektetem a sült halat, majd egy kis káposztát is teszek mellé.

*Tipp: legközelebb a krumplit kicsire reszelve fogom beletenni, így szépen belefő a mártásba, nem kell majd a káposztából kiválogatni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.