Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Polipsaláta

2009.05.13

Tavaly Pisában egy kis étteremben nagyon finom polipsalátát ettünk. Elraktároztam magamban az ízeket és a hozzávalókat, és itthon is sikerült már többször is elkészítenem.

Az élelmiszerüzletek hűtőpultjaiban rendszeresen található fagyasztott egész polip. Aki nem idegenkedik a tengeri herkentyűktől, annak mindenképpen ajánlom a polipot, nagyon finom a húsa.

 

Kép

POLIPSALÁTA

 

50 dkg polip (fagyasztott), 1-2 sárgarépa, fehérrépa és zellerszár, 25-30 dkg krumpli, egy csomag petrezselyem, némi zöldsaláta, 1 gerezd fokhagyma, olivaolaj, citromlé, friss feketebors

 

A polipot (felolvadás után) megfőzöm a répákkal és zellerrel, majd leszűröm és megtisztítom (a lilás-rózsaszínes bőrt folyó víz alatt kefével lesikálom, kiszedem a szemét és a szájánál a csontocskák), feldarabolom.

Közben a krumplit felkockázom és szintén megfőzöm.

Öntetet keverek olivaolajból, citromléből, és kevés zúzott fokhagymából, sóval és borssal ízesítve.

A polipot leöntöm az öntettel, hozzáadom a krumplit, a salátaleveleket és az aprított petrezselymet.

Behűtve tálalom.