Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pontyfilé halászlémártással és kapros túrógaluskával

2017.01.11

Elsőre úgy tűnhet, hogy ezzel a fogással megint hosszú ideig kell bíbelődni a konyhában, pedig dehogy! Háromnegyed óra alatt mindennel készen voltam, és ha lett volna maradék halászlé a mártáshoz, akkor még gyorsabban végeztem volna. Ennek hiányában kicsit csalnom kellett és kénytelen voltam halászlékockát használni J

img_3895.jpg

Hozzávalók: négy szelet pontyfilé

valamint

a mártáshoz:

1 kis fej hagyma, apróra vágva

1 kis paradicsom, kis kockákra vágva

1 fél zöldpaprika, kis kockákra vágva

4 dl víz

1 halászlékocka

1 teáskanál pirospaprika

1 dl tejföl

 

a galuskához:

25 dkg túró

4 evőkanál búzadara

1 tojás

csipet só

ízlés szerint aprított kapor

 

A galuska hozzávalóit összekeverem, pihentetem. Ha a túró nedvesebb volt, és túl lágy a tészta, még egy kanál búzadara mehet hozzá.

A mártáshoz kevés olajon megpárolom a hagymát, paradicsomot és paprikát. Felöntöm a vízzel, majd ha felforrt, hozzáadom a pirospaprikát és a halászlékockát. Közepes lángon további 10 percig főzöm, majd botmixerrel simára turmixolom. Hozzákeverem a tejfölt is. (Ha kicsit sűrűbb mártást szeretnél, akkor a tejfölt keverd simára egy csapott evőkanál sima liszttel, és ezzel habard be a mártást.) Ízlés szerint lehet sózni, de a halászlékocka is tartalmaz sót.

 

Közben egy nagyobb lábosban sós vizet forralok. A túrómasszából galuskákat formázok és a forrásban lévő vízben néhány perc alatt kifőzöm.

Egy serpenyőben pedig kevés olajon megsütöm a halszeleteket, és már tálalhatom is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.