Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Részeges harcsa

2012.08.16

Kaptam egy adag szép, friss harcsaszeletet. Valami könnyű és gyors recept szerint szerettem volna elkészíteni, így kapóra jött ez a verzió, amit a Vidék Íze magazinban láttam.

p1180002s.jpg

 

Hozzávalók (2 főre):

5 harcsaszelet (75 dkg volt)

3 szál újhagyma, felkarikázva

10 dkg füstölt szalonna, kockára vágva

25 dkg csiperkegomba, szeletelve

1 dl fehérbor

1,5 dl tejszín

1 csomag petrezselyem, aprítva

 

A harcsaszeleteket sóval és borssal megszórtam, majd egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalukat elősütöttem – csak egy percig oldalanként. Ezután áttettem őket egy tepsibe.

A serpenyőbe dobtam a szalonnakockákat, majd amikor már kiolvadt a zsírja, ment utána a hagyma és a gomba is. Pár perc pirítás után ráöntöttem a bort és a tejszínt. Felforraltam, beleszórtam a petrezselymet, majd az egész ragut a halakra öntöttem. (A ragut én már nem sóztam a szalonna miatt.)

180 fokra előmelegeített sütőben kb. fél óra alatt készre sütöttem.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.