Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szójás-gyömbéres lazacfilé

2011.02.08

Bár ez az étel nem készül el egy óra alatt, mert a halat pácolni kell, de munka az igazán kevés van vele J

 

Kép

Hozzávalók


1.)

2 darab lazacfilé

10-15 dkg rizstészta

1 evőkanál méz

1 evőkanál szójaszósz

1 evőkanál szezámmag

egy kb. 10 cm-es darab kígyóuborka

1 szál póréhagyma, karikára vágva és pici olajon megpirítva


2.)

1 zöldcitrom leve

6 evőkanál szójaszósz

1 kis darab gyömbér, lereszelve

2 evőkanál halszósz

2 evőkanál barnacukor

1 evőkanal szezámmagolaj


Először egy tálban összekeverem a 2.) hozzávalókat, majd elfelezem: egyik felébe a halat pácolom, a másik fele a tésztasaláta öntete lesz. Amíg a hal pácolódik – kb. 1 óráig – elkészítem a salátát:

Ehhez a rizstésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem, hogy kihűljön.

Összekeverem az öntettel, belekeverem a hagymát (nyersen is lehet), és a tetszőlegesen feldarabolt uborkát.

 

Egy nagy serpenyőben szárazon megpirítom a szezámmagot, majd átöntöm egy tálkába. A serpenyőbe kevés olajat teszek (ha van, akkor szezámolajat), és megsütöm rajta a halszeleteket: oldalanként 1-2 perc sütés elég.

A megsült lazacot tálra teszem, a serpenyőbe öntöm a mézet és szójaszószt, fél pillanat alatt felforrósítom, összekeverem és a halra öntöm.

A lazacot a rizstésztával körítve és a pirított szezámmaggal megszórva tálalom.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Lazac

(Oliva, 2011.02.08 21:40)

Nyugodtan alakítsd a kedved szerint, akár el is hagyhatod teljesen!

Koszonettel

(kira21, 2011.02.08 21:36)

Nagyon-nagyon tetszik!!!!! Meg fogom csinalni, koszonom!!!! Igaz, az uborkat nem szeretem, es a tesztahoz cukkinit fogok hasznalni....