Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tenger gyümölcsei saláta

2011.05.03

 .

 

p1130565s.jpg

 

Hozzávalók:

1 kg fagyasztott tenger gyümölcsei*

2 közepes krumpli, kis kockákra vágva és megfőzve

2 sárgarépa, gyufaszálnyi darabokra vágva

1 fej saláta

friss petrezselyemzöld, aprítva

olivaolaj, mustár, citromlé, só, bors.

 

A főzővízbe:

só, bors,

3-4 babérlevél,

1 citrom leve,

1 dl fehérbor.

 

Egy lábosban vizet forralok, beleteszem a fűszereket, citromlevet és a bort.

Ha már forr a víz, hozzáadom a tenger gyümölcseit, 4-5 perc alatt megfőzöm, majd leszűröm.

A szűrőben fennakadó babérleveleket kidobom.

Egy tálban összekeverem egy fél citrom levét háromszor annyi olivaolajjal, egy teáskanál mustárral, sóval és  borssal, majd ebbe az öntetbe keverem a leszűrt halakat, rákokat. Hozzáadom a répát, főtt krumplit, petrezselyemzöldet és legalább egy óráig hűtőbe teszem. Tálalás előtt keverem hozzá a megmosott és kisebb darabokra tépkedett salátaleveleket.

 

*A saláta természetesen friss tengeri hozzávalókból is készíthető, ebben az esetben a főzési idő: garnéla 1-2 perc, tintahal 2-3 perc, kagyló 4 perc, polip 30-40 perc mérettől függően.

 

p1130566s.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

evazsiga@yahoo.com

(evazsiga, 2013.02.06 16:12)