Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltött hal

2009.04.17

 

 

Nagyon ajánlom ezt a receptet a halrajongóknak! Nem a szokásos - csirkéhez, sertéshez megszokott - töltelékkel töltöm a halat, hanem egy olyan keverékkel, ami remekül illik a halhoz. Nem munkaigényes - feltéve, hogy a halat tisztítva kapjuk :) , és semmi extra hozzávaló nem kell bele.

 

Tipp horgászoknak: otthon előkészítjük a tölteléket, és a citromos keveréket, majd kinn a vízparton kifogjuk a halacskát, megtisztítjuk, megtöltjük, és alufóliába csavarva, parázsban megsütjük!

 

Hozzávalók:

2 db, egyenként kb. 60-70 dkg-os ponty, tisztítva,

1 fej hagyma, karikára vágva

2 babérlevél

1 ek. aprított petrezselyem

1 citrom leve

1-2 szardella

3 dkg szárított erdei gomba

1 tojás

1 gerezd fokhagyma

zsemlemorzsa

só, bors, rozmaring,

1 kiskanál ecet,

olaj, vaj,

fél pohár száraz fehérbor

 

Kezdésképpem a gombát forró vízbe áztatom (legalább fél órára), a halat pedig besózom.  Az ázott gombát kinyomkodom, majd vajon kevergetve megpirítom, ráöntöm a bort. A tűzről levéve ledarálom, hozzáadom a petrezselymet, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy kemény masszát kapjak. Betöltöm a halat, majd összetűzöm a nyílást jó szorosan.

 

Az ecetet, szardellát, citromlevet összekeverem.

Egy sütőpapírt jól beolajozok ( a papír szélét peremszerűen felgyűrve) beleöntöm az ecetes keveréket, ráteszem a halakat, rászórom a babérlevelet, rozmaringot, hagymakarikákat, és a papírt jól lezárom (ha úgy jobb, külön-külön papírba is tehetjük a halakat).

 

A csomagot sütőlapra téve, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm a halakat.

 

 

p1160694s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.