Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltött tintahal

2017.05.22

Igazi mediterrán ízvilág!

img_4117.jpg

Hozzávalók:

4 tintahal megtisztítva

2 szelet toastkenyér, morzsásra aprítva

1 nyers tojás

2 aszalt paradicsom, felaprítva,

2 teáskanál kapribogyó, durvára vágva,

1 csomó aprított pertrezselyemzöld

1 szardellafilé összezúzva

1 gerezd fokhagyma

olívaolaj, kevés fehérbor, só, bors

 

A töltelék elkészítése:

Egy nagyobb serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat forrósítok, és megpirítom a kenyérmorzsát. Átteszem egy tálba, hozzáadom az aszalt paradicsomot, kapribogyót, a petrezselyem felét, szardellafilét és a tojást. Sózás előtt kóstold meg a tölteléket, mert a szardella és a kapri is sós! (Ha a tintahalat a „lábaival” együtt vetted, akkor azokat - feldarabolás és kevés olívaolajon történő elősütés után – szintén keverd a töltelékhez.) Az összegyúrt tölteléket a halak testébe töltöm, majd 1-1 fogpiszkálóval lezárom a nyílást.

Ismét olívaolajat öntök a serpenyőbe, nagyjából két evőkanálnyit. Dobok mellé egy fokhagymagerezdet is. A forró olajon körbeforgatom a tintahalakat, majd ráöntöm a fehérbort. Jól kiforralom, szórok rá petrezselymet (ízlés szerint sózni is lehet), borsozom, és lefedve nagyjából 10-15 percig párolom (a halak méretétől függ a sütési idő, de nem szabad sokáig sütni, nehogy gumisan rágós legyen).

A kész tintahalakat kiveszem, a visszamaradt szaftot rövid forralással besűrítem, és a halakra öntve tálalom.

 

Tésztasalátával tálaltam: a kifőtt, lehűtött orecchiette tésztához paradicsomot, mozzarellát és petrezselymet/bazsalikomot kevertem, olívás öntettel átforgattam.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.