Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Barbecue oldalas

2017.10.09

Ehhez a recepthez az oldalast először meg kell főzni, és utána a sütőben kap egy finom kérget.

Kerti grillezéshez is ajánlom, mert a nyers oldalas a grillsütőn nem sülne át, így viszont biztos a siker!

Hozzávalók:

1 kg oldalas

1 sárgarépa

1 szárzeller

1 vöröshagyma

só, bors

kb. 3 dl sör

kb. 6 dl víz

A barbecue-szószhoz:

1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva

0,7 dl natúr paradicsomszósz

2 teáskanál Worchester szósz

2 teáskanál mustár

1 teáskanál só

fél teáskanál frissen őrölt bors

3 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál friss citromlé

1 evőkanál barnacukor

 

Az oldalast lábosba teszem, rászórom a karikára vágott zöldségeket:

img_4712.jpg

Felöntöm a sörrel és a vízzel (annyi folyadék kell hogy éppen ellepje és nagyjából fele annyi legyen a sör, mint a víz):

img_4713.jpg

 Sózom, borsozom és lefedve, kis lángon két óra alatt puhára főzöm. Közben elkészítem a BBQ-szószt: az összes hozzávalót kisebb lábosba teszem, és negyed óráig gyöngyözve összefőzöm.

A megfőtt húst a léből kiveszem, lecsepegtetem. (Eddig a pontig előző nap is elkészíthető, a kihűlt hús hűtőben másnapig eltartható.)

Ezután a húst sütőlapra teszem, jól körbekenegetem a mártással. 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt készre sütöm, közben időnként átkenegetem a szósszal. A sütést kerti grillsütőn is el lehet végezni, szerintem még finomabb lesz a végeredmény!

img_4714.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.