Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Buffalo csirkeszárny kéksajtos mártogatóssal

2014.12.04

Nem gyakran szoktam olajban sült ételeket készíteni, de ezt a receptet mindenképpen szerettem volna kipróbálni. Hagyományos étolaj helyett kókuszzsírt használtam, így egészségesebb.

A recept érdekessége, hogy a szárnyakat sütés után meg kell fürdetni a szószban, így kapja meg a végső ízét.

Nagyon jól passzol hozzá a kéksajtos mártogatós vagy az amerikai káposztasaláta.

Megéri kipróbálni, nagyon finom, nem véletlenül kedvelt recept világszerte.

buffalo.jpg

A csirke fűszerezéséhez:

só, zellersó, őrölt pirospaprika, liszt

 

A szószhoz:

5 dkg vaj

1 evőkanál csípőspaprika-szósz (hot sauce), de ha csípősen szereted, több is lehet J

2 evőkanál fehérborecet

4 evőkanál méz

 

A mártogatóshoz:

1,5 dl tej

1,5 dl tejszín

10 dkg kéksajt

csipet fokhagymasó

 

A szárnyakat fűszerezem sóval, zellersóval és kevés pirospaprikával. Megforgatom lisztben (én réteslisztet használtam, így ropogósabb lesz), majd közepesen forró kókuszzsírban megsütöttem őket: oldalanként 8-10 perc sütési idő kell, attól függően, hogy milyen vastag a hús.

 

Közben a szósz hozzávalóit egy kis serpenyőben összeolvasztottam, és a kész szárnyakra csorgattam, és alaposan összeforgattam.

 

A mártogatóshoz egy villával összetörtem a sajtot és elkevertem a többi hozzávalóval.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.