Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Császárgulyás

2013.08.28

Kaptam néhány adag szürkemarha borjúhúst. Valami szaftos ételre vágytam, de a pörköltet ebben a melegben nem annyira kívántam, másrészt szokás szerint szívesen főztem volna valami újdonságot. Ez az osztrák étel eddig még nem került az asztalunkra, de nagy sikere volt, szerintem lesz ismétlés!

Az új vaslábosomat használtam a főzéshez.

 

Hozzávalók:

60 dkg borjúcomb, 2 cm-es kockákra vágva,

10 dkg szalonna, kis kockákra vágva,

1 nagy fej hagyma, finomra aprítva,

fél citrom, felkarikázva

1 evőkanálnyi kapribogyó

fél liter húsleves

1 doboz tejföl (kb. 1,5 dl)

liszt, cukor, só, bors

 

Egy lábosban a szalonnát kiolvasztottam, hozzáadtam a hagymát és a húst. Pár percig kevergetve pirítottam, majd beletettem a citromot, kaprit és lefedve, kis lángon nagyjából öt percig pároltam a saját levében.

Ezután kivettem a citromot (ha tovább marad, kesernyéssé teheti az ételt), felöntöttem a húslevessel, és megsóztam, borsoztam (óvatosan, ha a leves is sós!). Mikor a hús puhára párolódott, az ételt behabartam: a tejfölben elkevertem egy kanál lisztet, és néhány kanállal a gulyás szaftjából is, majd ezt kevertem az ételhez. Csipet cukorral, citromlével állítom be az étel végső ízét.

A körete burgonyagombóc volt és zöldsaláta.

 

p1200102s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.