Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csirke mandulás fehérboros mártással

2011.07.31

A receptet egy spanyol szakácskönyvben találtam (a címét sajnos nem tudom), csupán annyit változtattam rajta, hogy nem egy 8 részre darabolt egész csirkét használtam, hanem csak combokat. Nem sok munka van vele; az íze viszont fantasztikus: szerintem vadhússal is jól működne egy a recept.

 

p1140650s.jpg

 

Hozzávalók:

3 csirkecomb, mindegyik félbevágva alsó- és felsőcombra

1 nagy fej hagyma, felaprítva

1,2 dl fehérbor

3,5 dl húsleves

2-3 babérlevél

1 nagy teáskanál szárított kakukkfű (ha van friss, az még jobb)

só, bors, olaj

 

A sűrítéshez:

2 evőkanál darált mandula

2 főtt tojás sárgája, összetörve

1 gerezd fokhagyma, összezúzva

pici sáfrány

csipetnyi őrölt fahéj

1 tojás sárgája (nyers)

 

A megmosott, leszárított csirkedarabokat sóval és borssal bedörzsölöm.

Egy lábosban olajat hevítek és megpirítom rajta a csirkedarabokat. Hozzáadom a hagymát, üvegesre pirítom; majd hozzáadom a bort és a levest, ízesítem kakukkfűvel és babérlevéllel. Kb. 30 perc alatt lefedve, kis lángon puhára párolom.

Közben a összekeverem a sűrítőanyag hozzávalóit a nyers tojássárga nélkül. Belekeverek 1-2 kanálnyit a hús levéből, az ételhez adom és pár percig még főzöm. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a nyers tojássárgáját is és már tálalhatom is - most éppen szalvétagombóccal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.