Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csirke zöldfűszeres mártással

2013.07.22

A szokásos csirkepaprikás helyett nyáron érdemes elkészíteni ezt az ételt. A kertek (és a piacok) most tele vannak friss fűszernövényekkel, használjuk fel őket bátran! A végeredmény egy hasonlóan szaftos fogás, amit tálalhatunk a kedvelt galuskával vagy zsemlegombóccal, de akár párolt zöldséggel is.

A mennyiségek ízlés és étvágy szerint alakulnak.

Kell hozzá csirkehús, póréhagyma, fehérbor, húsleves, tejföl, és egy nagy adag friss fűszernövény (pl. petrezselyem, tárkony, kapor, snidling stb. – nálam most petrezselyem és kapor volt).

 

Először a csirkedarabokat sóval és borssal fűszerezem. Serpenyőben kevés vajat olvasztok és átsütöm rajta a húst. Mehet rá egy felaprított póréhagyma, majd egy pohár bor.

 

p1190954s.jpg

Rövid forralás után felöntöm húslevessel (vagy vízzel), és lefedve puhára párolom. Kiveszem a csirkehúst, a szaftot pedig kevés liszttel elkevert tejföllel besűrítem. A tűzről levéve belekeverem a felaprított zöldfűszert – mehet bele bőven, finom lesz! Tálaláskor a csirkehús tetejére öntöm a mártást.

 

p1190957s.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.