Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fetasajtos csirkemelltekercs - nyáriasra hangolva

2012.06.21

Ennek a tölteléknek valami fantasztikusan finom íze van! A reszelt citromhéj semmiképpen ne maradjon ki – ez adja a nyárias, üde karakterét.

Melegen is finom, de kihűtve is, ráadásul hidegen szépen szelhető, így akár hidegtálra is jó lehet.

 

p1160757s.jpg

 

Hozzávalók:

2 nagy csirkemellfilé

 

A töltelékhez:

15 dkg fetasajt, kis kockákra vágva

1 fej hagyma, felaprítva, olajon megdinsztelve

4-5 aszalt paradicsom, felaprítva

1 csokor petrezselyemzöld, felaprítva

1 citrom reszelt héja

5 dkg kenyérmorzsa (két kis szelet kenyeret héja nélkül késes robotgépben aprítottam)

 

A csirkemelleket kb. fél cm vékonyra kiklopfolom és úgy rendezgetem el egymás mellett, hogy nagyjából egy téglalapot formázzanak.

A töltelék hozzávalóit összekeverem, és a húsra simítom. A húst előtte meg lehet sózni, de óvatosan, mert a feta sós.

Ezután a húst szépen feltekerem – mint egy piskótaroládot – és a tekercset alufóliába tekerem, jó szorosan, henger alakúra.

Tepsibe teszem (nem kell aláönteni semmi folyadékot vagy olajat) és 200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütöm

 

Édesköményes uborkasalátával tálaltam, receptje: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/salatak/edeskomenyes--uborkasalata.html

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.