Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hagymák randevúja

2012.05.09

Hagymák randevúja – mivel nem kevesebb, mint négyféle hagyma szerepel a receptben.

A végeredmény mégsem lesz túl hagymás. Az étel tulajdonképpen egy sült csirkemell gombamártással és újkrumplival tálalva.

 

p1160373s.jpg

 

Hozzávalók két főre:

2 csirkemellfilé

5-6 szál újhagyma, tisztítva, 1 cm-es darabokra vágva

20 dkg gomba (barna csiperkét és shiitake-t használtam)

6-8 medvehagymalevél, finomra felaprítva

1 pohár tejföl (175 g-os)

1 fej makói hagyma, felaprítva

2 maréknyi apró szemű újkrumpli

1 evőkanálnyi, aprított friss snidling

3 dkg vaj

 

só, bors, olaj

 

A sütőt 160 fokra előmelegítem.

Egy serpenyőben olajat hevítettem, és a sóval, borssal fűszerezett csirkemellet mindkét oldalán 1-1 perc alatt körbesütöttem, majd

áttettemm őket egy tűzálló sütőtálba. A maradék olajon a felaprított újhagymát is megfuttattam és

a csirkemell köré szórtam. Öntöttem alá kb. fél deci fehérbort (nem szükséges), és alufóliával lefedve

a sütőbe tettem. Kb. 10-15 perc alatt megsül, a hússzeletek vastagságától függően.

Közben a krumplit jól megmostam, sós vízben megfőztem, és félbevágtam őket.

Kevés olajon átpirítottam és tálalás előtt megszórtam snidlinggel.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.