Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Húspástétom tésztában sütve

2014.04.03

Hozzávalók (4 főre):

60 dkg darált sertéscomb

5 szelet toastkenyér

1 fej hagyma, felaprítva

4 vékony szelet szárított sonka, kis kockákra vágva

3 evőkanál Worchester-szósz

1 teáskanál őrölt majoranna

1 teáskanál őrölt kömény

1 csokor friss petrezselyem, felaprítva

só, bors

1 csomag leveles tészta (én a Tante Fanny előre kinyújtott tésztáját használom)

a kenéshez 1 tojássárgára

image.jpg 

Előkészületek:

A kenyeret késes robotgépben morzsásra aprítom.

A felaprított hagymát kevés olajon megdinsztelem.

A sonkát szintén kevés olajon kicsit megsütöm.

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverem, ízlés szerint lehet erősebben is fűszerezni.

A leveles tésztát a munkalapra fektetem (ha nem kinyújtott tésztát vettél, akkor kb. 2 mm vékony téglalapra kell nyújtani).  A húspástétomot henger alakúra formázom és a tészta közepére teszem (a rövidebb oldalon pár cm maradjon szabadon, a hosszabb oldalon több), és beburkolom a tésztával. Az így kapott hosszúkás csomagot egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem (úgy fordítom, hogy a tésztán hosszirányban futó hajtásvonal alulra kerüljön. A tetejét lekenem a tojássárgájával.

200 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsül.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.