Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Marhanyárs üvegtészta salátával

2011.09.04

 

p1140897s.jpg

 

Hozzávalók:

30 dkg marha fehérpecsenye

 

a páchoz:

1 szál citromfű, finomra aprítva

1 evőkanál édes chiliszósz

fél lime leve

1 evőkanál étolaj

 

a salátához:

10 dkg üvegtészta

2 kicsi sárgarépa, a hámozóval szalagokra vágva

1 fej lilahagyma, felszeletelve

1 lime leve

1 evőkanál barnacukor

1 evőkanál halszósz

 

A pác hozzávalóit összekeverem és beleforgatom a vékony csíkokra vágott marhahúst.

 

Az üvegtésztát forró vízzel leöntöm és 6-8 percig hagyom állni, hogy megpuhuljon. Leszűröm, hideg vízzel leöblítem, lecsepegtetem és salátástálba teszem.

A tésztához teszem a répát és a hagymát (én előtte forró olajon kicsit megdinszteltem), majd a limeléből, halszószból és cukorból kevert öntetet is. Jól átforgatom.

A hússzeleteket bambuszpálcikára fűzöm és forró grillserpenyőben megsütöm. Nem kell sokáig sütni, 5-6 perc alatt elkészül.

Forrás: GoodFood

 p1140900s.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.