Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mozzarellás csirkemell sütőben sütve

2016.03.08

Többször próbáltam már sütőben rántott húst készíteni, amelyek mind finomak lettek, de bundázás mégsem lett olyan ropogós, mint az olajban sütésnél.

Ez a módszer viszont tökéletesen ropogós morzsát eredményez. Ha csak egyszerű rántott húst szeretnél, akkor a paradicsomszósz-mozzarella feltétet hagyd el, de azzal kiegészítve egy igazán finom fogást kapsz.

A módszer lényege, hogy jó minőségű, nem finomra darált morzsát vegyél (én pankó morzsát választottam), és még panírozás előtt pirítsd meg kicsit.

Lássuk lépésről lépésre:

A morzsát kiskanálnyi sóval és egy-két evőkanálnyi olívaolajjal elkevertem:

csirkemell1.jpg

Előmelegített sütőben néhány perc alatt aranyszínűre pirítottam:

csirkemell2.jpg

A csirkemellet max. 1 cm-es szeletekre vágom, sózom, borsozom és a morzsába forgatom:

csirkemell3.jpg

A hússzeleteket sütőpapírra teszem:csirkemell4.jpg

A tetejére paradicsomszószt kenek, és mozzarellakarikákat teszek:

csirkemell5.jpg

180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsül:

csirkemell6.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.