Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pikáns pácban sült oldalas

2015.10.12

Ez egy villámgyorsan elkészíthető fűszerpác: kicsit sós, kicsit csípős, kicsit édes - és nagyon finom! smiley

A következő mennyiségek nagyjából egy kilós húshoz elegendőek:

1 evőkanál citromlé

4 evőkanál édes chiliszósz

4 evőkanál (sötét) szójaszósz

1 teáskanál friss, reszelt gyömbér

2 nagy gerezd fokhagyma.

Az összes hozzávalót összeturmixoltam. A húst sóval és borssal bedörzsöltem, és egy tepsibe tettem. Én tettem alá egy sütőpapírt, hogy a pác ne égjen rá a tepsire. A pácot a húsra öntöttem, kicsit belemasszíroztam, majd a tepsit alufóliával beborítottam és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem.

Kb. 60-80 perc alatt a hús puhára sült, ekkor a takarófóliát levettem, a  lefolyt páclevet visszakanalaztam a husira, és takarás nélkül pirosra sütöttem (kb. 15-20 perc alatt).

11225390_1648846622060496_3731770758797565523_n.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.