Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sertéskaraj diplomata módra

2011.08.21

Kicsit régimódi recept, de egészen finom! Friss idénysalátával tálalva könnyebb vacsora lett belőle.

 

p1140858s.jpg

 

8 szelet sertéskaraj

20 dkg csirkemáj

1 fej hagyma

10 dkg gomba

2 szikkadt zsemle

majoranna

1 tojás

só, bors

a besamelhez: 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 dl tej.

a tetejére reszelt sajt

 

A karajt besózom, lisztbe forgatom és felhevített olajon mindkét oldalát elősütöm. Ezután kevés fehérbort öntök rá (vagy vizet) és fedő alatt puhára párolom.

 

Közben elkészítem a tölteléket: a kockára vágott hagymát, gombát és májat olajon megpirítom. Keverőtálba teszem, hozzáadom a beáztatott és kinyomkodott zsemléket és a tojást, fűszerezem sóval, borssal és teáskanálnyi majorannával. Ezután késes robotgépben az egészet pépesre aprítottam.

 

A hússzeleteket tepsibe teszem és mindegyik szeletre egy nagy kupac tölteléket halmozok. Vékonyan bevonom a besamelmártással, szórok rá reszelt sajtot, és forró sütőben kb. 10 perc alatt pirosra sütöm.

(Besamelmártás készítése: a vajat felolvasztom, megpirítom rajta a lisztet, majd felöntöm a tejjel és habverővel kevergetve tovább főzöm, míg sűrű és csomómentes lesz. Most nem kell fűszerezni).

sütés előtt:

 

p1140853s.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.