Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sült császárhús tekercs

2012.06.10

Nem lesz gyakori fogás nálunk, mert a császárhús meglehetősen zsíros része a malacnak. Egyszer-egyszer azért belefér egy könnyebb körettel.

 

 

A húst már eleve szépen felcsavarva és átkötözve árulták, így olyan gusztusos volt a pultban, hogy megvettem.

Legjobb, ha már előző este bepácoljuk a következő keverékbe:

3 evőkanál olivaolaj

2 teáskanál őrölt kömény

2 gerezd zúzott fokhagyma

kakukkfű ízlés szerint – én frisset használtam, 4-5 ágacskáról csipkedtem le a leveleket.

A húsról levágtam a kötözőzsineget és bőrös oldalával lefelé kiterítettem. A fűszeres olajat csak a belső részére masszíroztam, majd felcsavartam és pihentettem.

Sütés előtt besóztam belülről és a külső bőrös részét is bedörzsöltem sóval. Ismét feltekertem és zsineggel összekötöttem. A zsineget én mindig benedvesítem, úgy könnyebb vele dolgozni. Egy tálba zöldségeket tettem: néhány hasáb sárgarépát és fehérrépát, újhagymát, szárzellert. Ráültettem a húst és 200 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütöttem.

Utána a hőfokot visszavettem 160 fokra és további két óráig sütöttem. Időközben a pecsenyét a kisült saját zsírjával meglocsoltam. Letakarni nem kell, csak akkor, ha nagyon erősen süt a sütő felülről és nem akarjuk, hogy megégjen a bőre. Ebben az esetben elég egy darab alufóliát lazán ráfektetni.

 

Köretként pesztós-zöldbabos krumplisalátát tálaltam. Recept: ITT

 

p1160716s.jpg

 

p1160731s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.