Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltött csirkemell rétestésztában sütve

2014.05.18

Hozzávalók:

4 csirkemellfilé

1-1 nagyobb sárgarépa, petrezselyemgyökér és szárzeller, hasábokra vágva

4 réteslap

5 dkg olvasztott vaj

1 tojássárgája

 

a mártáshoz:

4 dl húsleves

2 dl tejszín

15 dkg csiperke, szeletelve

1 evőkanál konyak

2 evőkanál szójaszósz

1 csomó friss petrezselyem, felaprítva

toltottcsirkemell.jpeg

 

A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret kevés sós vízben előfőzöm (ne legyen túl puha. A szárzellert nem kell előfőzni.) A zöldségekből egy keveset félreteszek: kis kockára vágom, majd a mártáshoz fogom felhasználni.

A többi zöldséget a kiklopfolt csirkemellekre teszem, a húst feltekerem. Egy réteslapot olvasztott vajjal megkenek, ráteszem a csirkemellet és óvatosan feltekerem, a szélét aláhajtva kis csomagot formázok belőle. A másik hárommal ugyanígy járok el. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsire teszem, tetejüket tojássárgájával megkenem, és 200 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütöm.

 

Közben elkészítem a mártást: a húslevest és a tejszínt összeforralom, beleteszem a gombát és a zöldségeket. Kevés (hideg vízben elkevert) keményítővel besűrítem, majd ízesítem sóval, őrölt borssal, a konyakkal és a szójaszósszal, és beleszórom a petrezselyemzöldet is.

Burgonyapürével tálalom.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.