Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Újházy töltött csirke

2016.06.21

Gondoltam egyet, és a leves hozzávalóit a csirkébe töltöttem – finom lett!

img_2156.jpg

Hozzávalók:

1 konyhakész, tölteni való csirke

8 dkg cérnametélt

1 sárgarépa, kis kockákra vágva

1 fehérrépa, kis kockákra vágva

1 csésze zöldborsó

1 fej hagyma, felaprítva

3 nagyobb csiperkegomba, felszeletelve

1 tojás

1 csokor petrezselyemzöld, aprítva

1 mokkáskanálnyi szárított lestyán

só, bors, étolaj

 

A tésztát megfőzöm, leszűröm.

Egy kisebb serpenyőben a hagymát, sárgarépát és fehérrépát pár percig sütöm. Hozzáadom a borsót, gombát, zöldfűszereket, és ízesítem sóval, borssal. Néhány percig még párolom, majd félreteszem hűlni.

 

Közben a csirkét bedörzsölöm sóval (vagy ízlés szerint más fűszerekkel). Összeállítom a tölteléket, amihez a kifőtt tésztát, az előpárolt zöldségeket és egy nyers tojást összekeverem. A töltelék egy részét a csirke hasüregébe töltöm (óvatosan lehet a bőre alá is), a maradékot kivajazott, morzsával megszórt sütőtálba simítom.

200 fokos sütőben a csirke sütési ideje kb. másfél óra, a tölteléknek elég fél óra is.

A töltelék hozzávalói:

img_2155.jpg