Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vietnami csirkegolyók - sütőben sütve

2011.09.01

Ennek a húsgolyónak a citromfű és a karamellizálódott cukor ad pikáns-egzotikus ízt.

 

p1140890s.jpg

 

Hozzávalók:

50 dkg darált csirkehús

3 szál citromfű, felaprítva

2 gerezd fokhagyma, finomra vágva

1 fej hagyma, finomra vágva

3 evőkanál halszósz

1 evőkanál kukoricakeményítő

 

valamint barnacukor, saláta, uborka, édes chiliszósz.

 

A sütőt bekapcsoltam 200 fokra.

A gombóc hozzávalóit összegyúrtam és olajos kézzel kb. 4 cm átmérőjű golyókat formáltam belőle (ízlés szerint lehet még sózni, de a halszósz már sós). Barna nádcukorba forgattam (csak óvatosan, mert féltem, hogy túl édes lesz), és sütőpapírral bélelt tepsire tettem őket.

Az előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem őket, közben néhányszor megforgattam a golyókat, hogy a cukor egyenletesen alakuljon karamelles réteggé.

 

Tálalás: a kisült gombócokat salátalevélen tálaltam, kis kockára vágott kígyóuborkával és egy tálkányi édes chiliszósszal együtt.

Forrás: GoodFood 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.