Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zöldborsós-darált húsos szamósza

2011.01.07

Ezt az ételt megint a tévéből lestem el, Rachel Allen készítette.

Korábban azért nem készítettem még szamószát, mert attól tartottam, hogy az erős indiai fűszerezés nem ízlene nagyon, de ez elsőre megtetszett, mert semmi extra fűszert nem használt hozzá Rachel, másrészt remekül illik a gyorsan-finomat koncepciómba 

Biztosan többször el fogom készíteni, akár más töltelékkel is!

 

Kép

1 csomag réteslap (8 db-os)

30 dkg darált sertéshús

1 fej hagyma, felaprítva

1 csésze zöldborsó

1 teáskanál köménymag

1 teáskanál koriandermag

1 evőkanálnyi aprított, friss petrezselyemzöld

só, bors, étolaj

a kenéshez 1 tojás, felverve

 

a joghurtos mártogatóhoz:

2 dl doboz natúr joghurt

1 lime leve

1-2 evőkanálnyi aprított friss petrezselyemzöld

csipet só

 

Egy forró teflonserpenyőben zsiradék nélkül megpirítom a kömény- és koriandermagot. Átöntöm a mozsárba és jól összezúzom.

A serpenyőbe kevés étolajat forrósítok, megpirítom rajta a hagymát és a darált húst. Hozzáadom az összetört fűszereket, a borsót és a petrezselymet, és 4-5 percig párolom.

 

Közben a réteslapokat hosszirányban félbevágom. Két fél darabot egymásra fektetek. A két hosszanti szélét kb. egy cm szélesen behajtom.

Kép

A réteslap alsó részére teszek egy adag tölteléket úgy, hogy utána majd az alsó felét háromszögszerűen rá tudjam hajtani.

Kép

A már korábban behajtott széleket tojással megkenem, és a háromszög formát tartva kis batyukat készítek. Közben vigyázok,hogy a töltelék ne folyjon ki. A kész batyukat tojással megkenem és sütőpapírral borított tepsire teszem.

Kép

180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöm.

 

Mialatt sül, elkészítem a joghurtos mártogatót, ami rendkívül egyszerű: csak összekeverem a fent felsorolt hozzávalókat és ízlés szerint sózom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.