Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zsályás karaj - 20 perc alatt

2012.08.11

Nagyon szépen nő a zsályabokrom az udvarban, gondoltam felhasználok belőle egy adagot, mielőtt még elszáradna ebben a melegben.

Ez ismét egy olyan étel, amivel nem kell sokat bíbelődni, mégis a szokásos sült hús helyett egy izgalmas finomságot tehetünk az asztalra.

 

p1170947s.jpg

Hozzávalók:

4 szelet karaj (én csontosat vettem, de csont nélküli is lehet)

10 dkg levegőn szárított, szeletelt sonka

kb. 25-30 zsályalevél

egy nagy citrom

bors

 

A hússzeleteket beírdaltam: kb. fél cm távolságban párhuzamosan bevágtam nagyjából a szeletek feléig. Óvatosan megsóztam (ha nagyon sós a sonka, akkor nem kell sózni), és megszórtam borssal.

A sonkát, a zsályaleveleket, a citrom vékonyan levágott héját és fél citrom levél késes aprítóban pépesítettem, majd ezt a pépet a hússzeleteken elosztottam, és jól rányomkodtam.

A grillserpenyőt vékonyan megkentem olajjal, jól felforrósítottam. Először a sonkapépes oldallal lefelé fordítva sütöttem 6 percig a hússzeleteket, majd megfordítva a másik felére, további 6 perc alatt készre sütöttem.

Tálaláskor friss zsályalevelet tettem a húsra és mehet még rá 1-2 csepp citromlé.

 

Amíg a hús sült, még arra is volt időm, hogy egy fej salátát megmossak, összetépkedjek, és keverjek hozzá egy finom öntetet.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.