Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tojáslikőr karácsonyra

2011.12.21

 

p1150577s.jpg

3 tojássárgája
2 dl tejszín
1 dl alkohol (gyógyszertárban kapható 70%-os, de lehet használni vodkát vagy fehér rumot is)
7 dkg cukor
1 csomag Bourbon vaníliás cukor
 
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és a tejszínnel elkeverem. Közepes lángon, habverővel folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm. (Óvatosan kell vele bánni, nehogy kicsapódjon a tojás – aki biztosra akar menni, inkább vízgőz felett csinálja.)
Ha a langyosra hűlt, hozzákeverem az alkoholt. Üvegbe töltve hűtőben tárolom. Naponta összerázom kicsit. Pár nap alatt összeérik az íze.
Szép halványsárga színe lesz, de a fotón sajnos ez nem jól látszik.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.