Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bajor krumplisaláta

2011.03.23

 

p1090166_.jpg

Hozzávalók:

7-8 db közepes sárga burgonya

5 dkg húsos szalonna, kis kockára vágva

1-2 szál póré karikázva,

3 dl húsleves

4 evőkanál vörösborecet

2 evőkanál olivaolaj

bors, reszelt citromhéj, petrezselyemzöld, kapribogyó.

 

A krumplit meghámozom és egészben, sós vízben puhára főzöm (vagy héjastól megfőzöm, és utána hámozom, de én nem nagyon szeretem forrón hámozni).

Közben elkészítem az öntetet: a szalonna zsírját kiolvasztom, kicsit átpirítom rajta a pórét, ráöntöm a húslevest és felforralom, leveszem a tűzről.

Majd salátástálba öntöm, hozzáadom az ecetet és az olivaolajat is. A megfőtt krumplit még forrón felkarikázom, beleteszem az öntetbe, és ízesítem petrezselyemzölddel, reszelt citromhéjjal, borssal, és kevés kapribogyóval. Sózni csak óvatosan, mert a szalonna és húsleves is sós. Ízlés szerint az ízesítők mennyisége változhat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.