Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Burgonyás rétes

2010.12.28

Nagyon laktató, kiadós és mutatós köret, ez a mennyiség 4-5 személy részére is elég.

Kép

Hozzávalók:

1 vajas-leveles tészta (pl. Tante Fanni)

40 dkg burgonya

5-10 dkg füstölt szalonna

3 gerezd zúzott fokhagyma

2 tojás

2 dl tejföl

1 evőkanál aprított petrezselyemzöld

1 evőkanál aprított snidling

1 kávéskanál őrölt kömény

bors

 

1. A krumplit meghámozom, és kisebb kockákra vágva sós vízben megfőzöm, majd lecsepegtetem és tálba teszem.

2. A szalonnát kockákra vágom, és serpenyőben ropogósra sütöm, majd a krumplihoz öntöm.

3. A krumplihoz adom az összes többi hozzávaló (a tészta kivételével), és jól elkeverem. Ha túl száraz lenne, tejfölt adhatunk még hozzá vagy esetleg tojást.

4. A tésztát széthajtogatom és a tölteléket a hosszabbik oldal mentén a tészta alsó harmadára halmozom. Feltekerem, sütőpapírral borított tepsire teszem, a tetejét megkenem tojássárgájával és 180 fokon kb. fél óra alatt készre sütöm.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.