Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dödölle

2011.03.23

Amikor először ettem dödöllét, nem annyira ízlett, mert az nagyon száraz volt. Ez viszont nagyon ízlik, mert egyáltalán nem száraz.

 

p1110755_.jpg

Hozzávalók:

1 kg krumpli

30 dkg liszt

1 fej hagyma, kis kockákra felaprítva

5 dkg szalonna, felkockázva

só, bors

tejföl

 

A krumplit meghámozom, kockákra vágom, és annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, puhára főzöm. A krumplit a főzőlevében hagyva összetöröm, hozzákeverem a lisztet, sózom, borsozom.

Míg a krumpli fő, a szalonnát kisütöm és a zsírján a hagymát is megpirítom (a sült szalonnakockákat nem veszem ki).

Egy tűzálló tálat zsíradékkal kikenek. Egy nagyobb kanalat a hagymás zsírba mártogatva a tálba szaggatom a kruplimasszát. Ha marad még hagymás szalonna, azt a kiszaggatott krumplira öntöm. Meglocsolom tejföllel (ez elmaradhat), és forró, kb. 220 fokos sütőben megpirítom.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.