Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fehérbabos köret kelkáposztával

2012.02.05

A kacsa- vagy libasülthöz a legtöbben csak a törtkrumplit és a párolt káposztát tudják köretként elképzelni. Pedig mennyi más variáció is létezik! Én például készítettem már lencsével (recept: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/husetelek/mezzel-fenyezett-kacsacomb-lencseagyon.html ),

sütőtökfelfúttal (recept: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/husetelek/libacomb-sutotokos-felfujttal.html)

most pedig egy vegyes zöldségkörettel. Nagyon ajánlom kipróbálni, nem csak kacsához!

 

p1150727s.jpg

Hozzávalók:

2 sárgarépa, felkarikázva

2 doboz fehérbab konzerv

negyed fej kelkáposzta, csíkokra vágva

2 dkg szalonna

1 fej fokhagyma

kevés zöldségalaplé

egy szűk deci száraz fehérbor

petrezselyemzöld

só, bors

 

A sárgarépát kevés zöldségalaplé fölött megpároltam (szűrőbetétben), a levet megtartottam.

Egy nagyobb serpenyőben kiolvasztottam a szalonna zsírját, a pörcöket kiszedtem és félretettem.

A visszamaradt zsírba tettem az apróra vágott fokhagymát, egy fél percig pirítottam, majd hozzáöntöttem a bort és a kb. fél decilitiernyi zöldségalaplevet. Felforraltam, majd beletettem a káposztát, babot és sárgarépát. Sóztam, borsoztam, és 2-3 perc alatt összepároltam. Nem kell neki több idő, elég csak annyi, hogy a bab is átmelegedjen. Végül beletettem a szalonnapörcöt és az aprított petrezselyemzöldet, és már tálaltam is.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.