Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gombás-májas zsemlefelfújt

2013.12.09

 Ezt a felfújtat minden olyan ételhez ajánlom, amihez a zsemlegombóc is passzolna. Jól jöhet olyankor, amikor népesebb vendégsereget kell megetetni, mert gyorsan elkészíthető, előre lehet dolgozni, és a mennyiség simán duplázható: ebben az esetben vagy két formában lehet sütni, vagy akár egy magasabb falú tepsiben.

Hozzávalók:

5 db barna császárzsemle (vagy bármilyen más zsemle)

4 dl meleg tej

15 dkg csiperkegomba, feldarabolva

15 dkg csirkemáj, szinten kis darabokra vágva

1 fej hagyma felaprítva

2 gerezd fokhagyma felaprítva

egy csokor petrezselyemzöld felaprítva

2 tojás

só, bors, majoranna

A zsemlét kis darabokra tépkedem, tálba teszem és leöntöm a meleg tejjel, állni hagyom.

Egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, májat és a fokhagymát is. Kevergetve néhány percig pirítom, majd a tűzről levéve hűlni hagyom.

A zsemléhez adom a gombás-májas keveréket, két tojást, egy kávéskanálnyi majorannát, az aprított petrezselymet és ízlés szerint sót, borsot. Jól összekeverem.

Egy szögletes kenyérsütő formát (vagy őzgerincet) jó alaposan kivajazok, belesimítom a masszát és 200 fokos sütőben fél óra alatt megsütöm.

Mielőtt kiborítom a formából, érdemes picit pihentetni, mert egyrészt úgy könnyebben kifordul a megsült felfújt, másrészt szeletelni is biztosan szebben lehet majd. (Én nem vártam ki a tíz percet, nem is lettek szépek a szeleteim).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.