Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Knédli kelt tésztából

2010.03.14

Most csináltam először kelt tésztából knédlit, habkönnyű lett!

 

50 dkg liszt

1 tojás

2,5 dkg élesztő (a felfuttatásához tej és cukor)

1 nagy teáskanál só

 

A hozzávalókból tésztát dagasztok, és egy óráig kelesztem. Mikor megkelt, két részre osztom, óvatosan hurkát formálok belőle és folpackba csavarom (nem túl szorosan, mert még dagadni fog).

Egy lábosba kevés vizet öntök, beleteszem a párolóbetétet, arra a knédliket és lefedve készre gőzölöm. Óvatosan lehántom róla a fóliát, és felszeletelve tálalom.

Forrás: Vidék Íze

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szigethalom

(Beatrix, 2011.11.10 17:36)

Szia!
Lenne egy buta kérdésem.
Szeretném elkészíteni a knédlit csak azt nem értem, hogy a knédlit alufóliába is csavarod vagy csak a folpackba?
Előre is köszönöm a válaszod!

Re: Szigethalom

(Oliva, 2011.11.11 09:00)

Nem, alufóliába nem csavarom, csak folpackba. Alufóliával még nem próbáltam, mert attól tartok, hogy az hozzáragadna a tésztához, és nem lehetne olyan szépen kicsomagolni, mint a folpackból.

Re: Re: Szigethalom

(Beatrix, 2011.11.12 16:17)

Köszönöm a válaszodat!
Most már bátran nekilátok!