Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Krumplicsónak

2010.08.29

5 közepes krumpli

20 dkg túró

1 evőkanál friss, aprított snidling

bors

 

Kép

 

A krumplikat forró vízben megfőzöm, de nem teljesen puhára, nehogy szétessen. Kihűtöm, majd félbevágom és egy karalábévájóval kivájom a közepét. A krumpliból kikanalazott darabokat kicsit összevágom és összekeverem a túróval, snidlinggel, sóval és kevés frissen őrölt borssal. Visszatöltöm a krumplicsónakokba, és forró sütőben készre sütöm (kb. negyed óra).

 

Tipp:

 

A krumplikat most nem hámoztam meg, mert papírvékony héja volt csak - elég volt jó alaposan megmosni főzés előtt. Vastaghéjú krumpliból készítve viszont már érdemes meghámozni a főzés után.

 

Ha túl száraz a túró, akkor kevés krémsajttal vagy tejföllel krémesíthetjük a tölteléket. Én most "cottage cheese"-t használtam, ami már eleve krémesebb.  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.