Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Polenta

2011.04.10

A polenta (vagyis lánykori nevén puliszka) az olasz konyha hazai népszerűsödésével együtt vált ismertté és kedveltté nálunk is. Elkészíteni nagyon egyszerű.

 

p1130458_s.jpg

 

Hozzávalók:

1 liter húsleves

20 dkg kukoricadara

só, bors, szerecsendió.

 

Egy lábosban felforralom a húslevest, és lassan beleszórom a kukoricadarát. Közben folyamatosan kevergetem egy fakanállal. Nagy lángon főzöm, és kevergetem továbbra is. Kb. 15-20 perc alatt készül el. Fűszerezem borssal, szerecsendióval és kevés sóval, de ha a húsleves elég sós, akkor a só el is maradhat.

A kész polentát kiöntöm egy megnedvesített vágódeszkára, négyzet alakúra formázom (a magassága kb. 1 – 15, cm), és hagyom kihűlni.

 

p1130457_s.jpg

Amikor kihűlt, 6 részre vágom, és forró grillserpenyőben mindkét oldalán megpirítom.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.