Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Uborkás krumplisaláta

2013.06.23

Főtt és sült húsokhoz is ajánlom. A szokásos krumplisalátától eltérően nem kell teljesen lehűteni, inkább langyosan vagy szobahőmérsékleten tálalom.

 

p1190803s.jpg

Hozzávalók:

fél kiló krumpli

egy kis fej hagyma, apróra vágva

egy kisebb kigyóuborka, hosszában elfelezve és vastagabb szeletekre vágva

3 dkg vaj

2 dkg liszt

2,5 dl húsleves

2 dl tejföl

egy fél citrom leve és héja

kevés friss kapor

 

A krumplit  egészben megfőzöm, majd kihűtöm, meghámozom és nagyjából fél centis karikákra vágom (nagyobb krumplikat hosszában felezem).

A vajon a hagymát és a lisztet megpirítom, felöntöm a levessel és a tejföllel, majd beleteszem az uborkát. Csak addig hagyom a tűzön, amíg egyet rottyan, majd leveszem a tűzhelyről. Belekeverem a krumplit, a citrom levét, héját és a kaprot is. Sóval és borssal ízesítem, és ízlés szerint még savanyítom citrommal vagy kevés fehérborecettel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.