Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bakonyi betyárleves

2010.01.03

Ha lenne egy magyaros ételeket kínáló éttermem, ez a leves biztosan szerepelne az étlapon. Kár, hogy nem sikerült szépen lefotóznom!

 

Kép

Hozzávalók 4 személyre

5 dkg szalonna, kis kockákra vágva

1 fej hagyma,  felaprítva

15 dkg lángolt kolbász, karikákra vágva

25 dkg gomba, felszeletelve

1 liter csontleves

15-20 dkg csipetke

só, bors, kakukkfű, zsálya, őrölt pirospaprika

a habaráshoz 2 dl tejföl és 2 evőkanál liszt.

 

A szalonnakockákat egy lábosban kisütöm, majd kiveszem és félreteszem. A visszamaradt zsiradékon megpirítom a hagymát, rádobom a gombát, fűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel, pirospaprikával és zsályával, majd ráöntöm a levest (vagy vizet), beleteszem a kolbászt és a félretett szalonnakockákat is. Felforralom, majd letakarva kis lángon kb. negyed óra alatt megfőzöm. Beleteszem a csipetkét is, pár percig főzöm, majd a tejfölben elkevert liszttel behabarom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.