Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Budai májgaluskaleves

2010.12.05

 

Kép

Hozzávalók:

25 dkg vegyes leveszöldség kockára vágva (sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert vettem)

20-25 dkg csirkemáj

1 tojás

1 dl tejföl

liszt

só, bors, majoranna

 

Kevés olajat hevítek és a zöldségeket pár percig, kevergetve pirítom. Felöntöm vízzel (vagy húslevessel, úgy finomabb lesz), ízesítem sóval, borssal és majorannával, majd felforralom. Amikor felforrt, mérsékelem a tüzet és beleteszem a csirkemájakat is. Három-négy  percnyi főzés után a májakat kiveszem, és kihűtöm. A levest készre főzöm, majd egy kevés liszttel elkevert tejföllel behabarom.

Közben elkészítem a májgaluskát: a kihűlt májat almareszelőn lereszelem, hozzáadom az egész tojást, sót, borsot és majorannát, és annyi lisztet, hogy sűrű masszává álljon össze. Lobogó forró vízbe kiszaggatom, 2-3 perc alatt megfőzöm, leszűröm és a kész levesbe átteszem (lehet egyből a levesbe is szaggatni).

Forrás: Planétás receptkártyák

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.