Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csípős-savanyú rákleves

2011.07.27

Hozzávalók:

5 dkg rizstészta

8 dl csirkehúsleves

1 kis darab gyömbér

1 szál citromfű (ázsiai citromfű kell, nem pedig a nálunk ismert leveles citromfű)

20 dkg garnélarák

10 dkg cukorborsó hüvely

5-10 dkg gomba

1 lime leve

1 evőkanál barnacukor

1 evőkanál halszósz

 

p1140625s.jpg

A tésztát kifőzöm, és két levesestálba elosztom.

A gyömbért és a citromfűvet feldarabolom és a húslevessel együtt 10-15 percig főzöm, közepes lángon.

(Aki szereti a csípős ételeket, tegyen bele egy chilipaprikát is.)

Ezután leszűröm: az ízesítő gyömbérre és citromfűre már nincs szükség.

A leszűrt levesbe teszem a rákot, gombát és a borsót, további 4-5 perc alatt készre főzöm.

Beleöntöm a közben összekevert limelé-halszósz-cukor keveréket is.

A kész levest a tésztára szedve tálalom.

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.