Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gombás zöldbableves

2010.11.29

 

Egyszerű hozzávalók, egyszerű recept - remek végeredmény!

Kép

 

 

 

1 vöröshagyma, felkockázva

1 gerezd fokhagyma, felaprítva

1 kisebb szárzeller, felaprítva

2-2 dkg vaj

30 dkg zöldbab

5 csapott evőkanál árpagyöngy (gersli)

8 fej gomba

2 dl tejföl

2 csapott evőkanál liszt

só, bors, tárkony, friss petrezselyem

1 liter húsleves

 

A vajon a hagymát, zellert és fokhagymát megpárolom. Hozzáadom a zöldbabot, további tíz percig párolom, majd ráöntöm a levest, fűszerezem egy teáskanálnyi tárkonnyal és némi borssal. Sózni csak óvatosan, mert a leves már sós! Belekanalazom a gerslit is, majd közepes lángon fél óra alatt megfőzöm. Közben vajon megpirítom a gombát, a leveshez adom, majd a liszttel elkevert tejföllel a levest behabarom.

Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.

Forrás : Váncsa István szakácskönyve

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.