Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hideg céklaleves

2013.08.02

Nemrég kaptam ezt a receptet (Nők Lapja Fórum, Litita receptje), és nem is vártam sokat a kipróbálásával, mivel igazi kánikulaétel. Bár főzni kell, de azt előző nap megcsináltam, és másnap nagyon üdítő volt a hideg és különösen ízletes leves.

 

Öt kisebb céklát és egy sárgarépát meghámoztam, és kis kockákra – kb. félcentisre – vágtam. Felöntöttem annyi vízzel, ami bőven ellepte és megfőztem (puha legyen, de túlságosan, nehogy összetörjön). Mikor megfőtt, megsóztam, belekevertem 2 evőkanál ecetet, 2 evőkanál barnacukrot és hűtőbe tettem.

 

Másnap folytattam a leves összeállítását:

Először is megkóstoltam az ízesítést és pici ecetet tettem még hozzá, hogy pikánsan savanykás legyen.

Ezután belekevertem:

kis kockára vágott nyers uborkát,

szintén kockára vágott főtt, füstölt sonkát (lehet helyette párizsi, stb.)

apróra vágott póréhagymát (amit én megdinszteltem kicsit).

 

Tálalás:

A tányér aljára egy kockára vágott főtt tojást tettem, rámertem a levest, a tetejére pedig tejföl és apróra vágott kapor, petrezselyem került.

 

p1200085s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.