Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kínai csirkeleves

2010.10.27

Ha húslevest főzök, akkor abból mindig nagyobb adag készül (igazából nem is lehet kétszemélyes húslevest főzni). Amit nem eszünk meg, azt leszűröm és adagonként lefagyasztom.

Rizottóhoz vagy más levesekhez alapléként használom fel. Ez történt most is, a hétvégi húsleves  született újjá távolkeleti módra.

Kép

 

Hozzávalók:

1 liter húsleves

1 csirkemellfilé

1 tojásfehérje

2 evőkanál kukoricakeményítő

7 dkg gomba (én most shitakee-t vettem), ha nagyobb fejek, akkor feldarabolva

7 dkg bambuszrügy

2-3 újhagyma, felkarikázva

4 evőkanál szójaszósz

friss gyömbérből kb. egy cm-es darab, lereszelve.

 

A húslevest felforralom, közben a csirkehúst vékony csíkokra vágom (kb. 2 x 0,5 cm-esre). A tojásfehérjét csomómentesen elkeverem a keményítővel és beleforgatom a csirkehúst, hogy minden darabot jól bevonjon a keményítős massza.

Beleteszem a húst a forró levesbe, hozzáadom az újhagymát, gombát és a bambuszrügyet is. Hozzákeverem a szójaszószt és a

gyömbért, és 3-4 percig főzöm, majd tálalom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.