Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kínai gombócleves

2010.07.06

 

Kép

18 dkg darált marhahús­ (de én most csirkemellből készítettem  )

1 evőkanál liszt

1 tojás

1 kiskanál gyömbér (por vagy frissen reszelt)

1 csipet őrölt szegfűszeg

10 dkg spenótlevél, megtisztítva

8 dl forró húsleves

1 evőkanál szójaszósz

 

A darált húst összekeverem a liszttel, tojással, gyömbérrel, szegfűszeggel és kevés sót is teszek bele. Vizes kézzel kicsi, diónyi gombócokat formázok belőle.

A spenótleveleket kevés forró olajon megforgatom, felöntöm a levessel, beleteszem a szójaszószt. Miután felforrt, beleteszem a gombócokat és pár perc alatt készre főzöm.

Tálaláskor kevés frissen őrölt gyömbért tettem bele, amitől kicsit pikáns-csípős lett.