Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kínai leves

2012.04.30

Ez egyáltalán nem autetikus recept, csak ahogy én gondolom a kínai leves elkészítését. Bármilyen, tetszés szerinti zöldséget használhatunk hozzá: gomba, bambuszrügy, répa, piroshúsú paprika, bébikukorica stb.

A gombát szeletekre, a többit csíkokra vágjuk. Én vettem egy üveg vegyes kínai zöldségkeveréket, ezen kívül még fafülgombát.

Egy adag tofut is kockáztam bele.

A fentieken túl szükséges még hozzá:

2-3 cm nagyságú gyömbér, felaprítva

1 nagy gerezd fokhagyma, felaprítva

chilipaprika, felaprítva – aki nem szereti a csípőset, az hagyja ki

néhány szál újhagyma, felkarikázva

zöldségalaplé

szójaszósz

rizsecet

kukoricakeményítő

1 tojás, felverve

 

Egy lábosban kevés olajon megpirítottam a gyömbért, újhagymát és fokhagymát. Felöntöttem zöldségalaplével, majd beletettem a zöldségeket is (a konzerv levét leszűrtem, az nem kell bele). Pár perc közepes lángon való főzés után ízesítettem a szójaszósszal és a rizsecettel – kóstolgatni kell, mert mindenki másképp szereti – és beletettem a tofut is.

A levest keményítővel sűrítettem: 1-2 evőkanálnyi keményítőt kevés vízzel elkevertem, majd a levesbe öntöttem.

Ezután a tojás került a levesbe: vékony sugárban beleöntöttem és  lassan megkevertem.

 

p1160013s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.