Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Narancsleves habgaluskával

2009.12.18

Ez a leves készülhet akár a karácsonyi ünnepi asztalra, vagy a nyári hőségben frissítőnek is. Gyorsan elkészül, és nem kell hozzá főzni tudni J

 

Kép

Fél liter frissen facsart narancslevet 2 dl tejszínnel összeturmixolok, szükség szerint édesítem.

Két tojás fehérjét kevés porcukorral kemény habbá verem, majd evőkanállal forró vízbe szaggatva, galuskákat főzök.

A levest a galuskával tálalom, narancshéjjal díszítem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Évának

(Oliva, 2009.12.19 14:48)

Kedves Éva, teljesen igazad van, én is szeretem tojássárgájával selymesíteni a leveseket. Ezt a levest is még nyáron készítettem, de most karácsony apropóján eszembe jutott. Köszönjük a tippet, boldog ünnepeket!

Budapest

(Éva, 2009.12.18 18:35)

Szia.

Nagyon szeretem olvasgatni a receptjeidet, de most lenne egy megjegyzésem.

Lehet, hogy finomabb lenne a leves, ha a 2 tojás sárgáját, cukorral kikeverve a forró "leveshez" csurgatnánk ? Sűrűbb / krémesebb lenne, nem ?

Nyáron a gyümölcsleveseket én is ilyen hidegen, és narancsleves-tejszinnel szoktam elkésziteni!

További jó főzöcskézést és kellemes ünnepeket ! üdv. Éva