Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Németes burgonyaleves

2010.07.01

 

Kép

6-7 db közepes méretű krumpli, kockákra vágva

1 nagy zellerszár (vagy –gumó), kockákra vágva

2  sárgarépa, felkarikázva

1 fej hagyma egészben, beleszúrva egy szegfűszer

1-2 babérlevél

vaj

1,5 l zöldségerőleves

1 nagy szál póréhagyma, hosszú csíkokra vágva

1,5 dl tejszín

frissen őrölt bors

majoránna

őrölt  szerecsendió

petrezselyem, metélőhagyma

 

20 dkg gomba, felszeletelve

1 fej hagyma, aprítva

vaj

 

Egy lábosban egy nagy kanálnyi vajat hevítek, és megpirítom rajta a sárgarépát és a zellert. Rádobom a krumplit, a hagymát, felöntöm a levessel és kis lángon, fedő alatt kb. 20 percig főzöm.

Ekkor hozzáadom a póréhagymát is, és még 10 percig főzöm.

 

A leves kb. kétharmadát kimerem és összeturmixolom. Belekeverem a tejszínt, és visszaöntöm a levesbe. Csipetnyi majorannával, őrölt szerencsendióval, borssal és szükség szerint sóval  ízesítem, és a gombás feltéttel tálalom, amit időközben így készítek:

 

Egy evőkanál vajon megdinsztelem a hagymát, majd ráteszem a gombát, és kevergetve megpirítom. Én most  csiperkét és vargányát használtam vegyesen.

Tálaláskor a levest friss petrezselyemmel, metélőhagymával megszórom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.