Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Paradicsomleves túrós galuskával

2015.03.25

 

A paradicsomlevesről még sok mindenkinek az édes, rántásos alapú, szigorúan betűtésztával bélelt menzai változat ugrik be elsőnek.laugh Szerintem ez a leves annál sokkal finomabb, és nagyon jól passzol hozzá a túrós galuska.

img_1952.jpg

Hozzávalók a leveshez:

1 fej hagyma, felaprítva

1 gerezd fokhagyma, felaprítva

1 kisebb sárgarépa, lereszelve (almareszelőn)

egy mokkáskanálnyi frissen reszelt gyömbér

fél liter hús- vagy zöldségleves

1 doboz (400 g) hámozott, darabolt paradicsom

          

A gombóchoz:

15 dkg túró

5 dkg reszelt sajt

1 tojás

5 dkg rétesliszt

1 evőkanálnyi frissen aprított zöldfűszer (pl. petrezselyem, snidling, kapor stb. ízlés szerint)

só, fehérbors

 

A leves elkészítése: egy lábosban olívaolajat melegítettem, a hagymát és a répát pár percig dinszteltem. Hozzáadtam a levest és a paradicsomot, sóztam és kis lángon addig főztem, míg a répa megpuhult – ez kb. fél óra.

Ekkor hozzáadtam a gyömbért és a fokhagymát, és botmixerrel pürésítettem. Szükség szerint lehet még ízesíteni.

Miközben főtt a leves, elkészítettem a gombócokat: ehhez az összes hozzávalót elkevertem, majd 15 perces pihentetés után nedves kézzel gombócokat formáztam. Gyöngyöző sós vízben öt perc alatt kifőztem őket.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.