Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pórés zöldborsóleves

2010.02.07

Ennél egyszerűbben elkészíthető zöldségleves kevés akad! A galuskából semmiképpen ne maradjon ki a citromhéj, mert rendkívül feldobja az ízeket!

 

Kép

 

Hozzávalók:

60 dkg póréhagyma, felkarikázva

20 dkg zöldborsó

másfél liter zöldségleves

só, bors

a díszítéshez snidling

 

A galuskához:

1 tojás

5 dkg vaj

5 dkg búzadara

5 dkg reszelt sajt

só, fehérbors, szerecsendió

1 citrom reszelt héja

 

Kevés olajon megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a borsót, felöntöm a levessel és kb. fél óra alatt készre főzöm.

Ezalatt a galuska hozzávalóit összekeverem, picit pihentetem, majd kis golyókat formálok belőle és a levesbe dobva megfőzöm – pár perc alatt kész.

Frissen aprított snidlinggel tálalom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.